Overzicht prijskampen

Alles over onze dierenprijskampen

Op een landbouwbeurs horen nu eenmaal dieren thuis! Daarom organiseren wij ook deze editie een aantal dierenprijskampen. Lees er hier alles over. 

4de Junior Holsteinshow Vlaanderen

De 4de Junior Holsteinshow Vlaanderen is een wedstrijd waarin we op zoek gaan naar de beste jonge fokker/veehouder van Vlaanderen. Anders dan vorige edities wordt nu op vrijdag enkel gefocust op het scheren of wedstrijd klaarmaken van een jong Holsteindier. Het voorbrengen of showmanship wordt geïntegreerd in het programma op zaterdag.

Programma:
13.30u: Scheerdemo
15.00u: Scheerwedstrijd

 

sizedWEDSTRIJDDAG JUNIOR SHOW-1662
sizedWEDSTRIJDDAG JUNIOR SHOW-1730

Vlaamse Holsteinshow

Na 2 jaar zonder evenementen is de goesting bij de keuringsliefhebbers extra groot. Daarom organiseren wij dit jaar een Vlaamse prijskamp in samenwerking met het comité van de provinciale melkveeprijskamp Antwerpen. De Vlaamse Holsteinshow geeft alle Vlaamse fokkers de gelegenheid om hun beste zwart- en roodbonte melkgevende dieren en jongvee vanaf 6 maanden te laten deelnemen aan de prijskamp. Er wordt extra aandacht besteed aan de beste roodbonte van de dag.

Programma:
10.00u: Keuring en kampioenschap ongekalfde dieren
11.00u: Showmanship en kampioenschap
12.20u: Keuring en kampioenschap vaarzen
13.00u: Pauze
13.30u: Keuring en kampioenschap jonge koeien
14.15u: Keuring en kampioenschap koeien
15.00u: Prijsuitreiking

Vlaamse prijskamp Belgisch witblauw

Na het succes van vorige keer organiseert het bestuur van de CRV-afdeling Antwerpen Vlees opnieuw een prijskamp voor stamboekvee van het Belgisch witblauw ras tijdens de Agridagen. Zowel mannelijke als vrouwelijke dieren (vanaf 6 maanden) uit heel Vlaanderen nemen aan deze prijskamp deel, met ook een aparte reeks voor zoogstellen (koe met kalf).

De passie voor de veehouderij komt uitstekend tot uiting tijdens deze show waarin fokkers op een sportieve manier strijden voor de titel van het beste dier van Vlaanderen. Met een aparte reeks waarin jeugdige fokkers en bezoekers zelf een dier in de ring mogen presenteren, wil de organisatie het publiek laten kennismaken met dit Belgische rundveeras.

sizedPRIJSKAMP WITBLAUW-9490
sizedMINIATUURPAARDJES-1741

Wedstrijd Belgisch Miniatuurpaard

Elk jaar organiseert het Belgisch Stamboek voor het Miniatuurpaard meerdere wedstrijden voor miniatuurpaarden. Op deze wedstrijden worden verschillende reeksen aangeboden, waarbij de diversiteit van het miniatuurpaard zoveel mogelijk aan bod komt. 

Naast de klassieke prijskamp zijn er ook reeksen waarbij de klemtoon op de voorbrenger ligt in plaats van op het paardje zelf. Daarnaast is er ook tijd voor een showgedeelte in de amusementsreeksen met jumping en agility.

Dierententoonstelling

Op de Agridagen is er opnieuw een permanente dierententoonstelling ingericht. Daarmee wil de beursorganisatie de bezoekers laten kennismaken met een aantal (landbouw)dieren.

Het stamboek Blonde d’Aquitaine Vlaanderen toont enkele van zijn imposante runderen. De kleinveebond ‘Maes en Kempen Stokkem’ stelt heel wat konijnenrassen tentoon. Sinds kort is er in Ravels ook een nieuwe kinderboerderij. Die brengt enkele van hun alpaca’s en andere dieren mee! Schapen en miniatuurpaardjes maken de tentoonstelling compleet.

sizedHal5_STANDEN-8982

Agridagen

Agridagen gaat door in het Weelde Depot, een nieuw evenementencomplex gelegen in het hart van een echte landbouwregio.

AgriBevents vzw

Kortrijksesteenweg 1144k
B-9051 Sint-Denijs-Westrem

Tel: 09 245 36 13
Fax: 09 245 36 11
info@agridagen.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze evenementen.