Connectum

Standnummer:
2442

Connectum NV is ontwerper en producent in Wuustwezel van water- en energiebesparende producten. De Clicfloats drijvende zonnepanelen en ICOS afdekkegels zorgen voor optimale waterafdekking- en bescherming met bovendien groene energieopbrengst. De producten worden gemaakt van in-huis gerecycled plastic. Connectum is eveneens gekend van zijn Clics speelgoedblokjes, dat het al meer dan 20 jaar in de Noorderkempen produceert.

Merken en producten 

ClicFloats drijvende zonnepanelen:

  • geven extra 8% energieopbrengst dan op daken dankzij het koelend effect van water – ICOS afdekkegels gaan waterverdamping en algenvorming tegen en houden de temperatuur van het water beter onder controle.
  • De combinatie van beide concepten ClicFloats en ICOS bieden een optimaal resultaat op voor glastuinders, die zo meervoudig gebruik maken van hun “land” – het Connectum systeem is modulair, onderhoudsvriendelijk en veilig.

ClicFloats is een flexibel en stevig montagesysteem voor drijvende zonnepanelen: eenvoudig en snel te installeren, metaalvrij, zonder scherpe randen, elk paneel is steeds toegankelijk, circulair ontwikkeld. De panelen dekken het wateroppervlak mee af en houden het water koeler en verminderen algenvorming. T.o.v. PV-opstelling op grond of dak levert de installatie op water 10% meer groene energieopbrengst op.

ICOS zijn 17x 17 cm lichtgewicht, solide, robuuste en duurzame afdekkegels uit gerecycled voedingsgeschikt kunststof, gevuld met ca. 40 cl water. Icos helpen in combinatie met ClicFloats voor ca. 40% minder waterverdamping dan met een klassiek afdekzeil. Het houdt het water koeler in de warme periodes, waardoor ook de ontwikkeling van ziektekiemen minder kan toenemen. Icos houden vogels weg, vergen geen onderhoud en passen zich aan elke waterniveau aan.