Overzicht seminaries

Ontdek onze 3 actuele seminaries

Ook deze editie hebben onze sectorwerkgroepen 3 interessante seminaries voor u uitgewerkt. Lees er hier alles over en neem gratis deel.

Seminarie rundveehouderij: “Mag de koe nog loeien?”

De klimatologische en maatschappelijke uitdagingen voor de land- en tuinbouwsector worden steeds duidelijker, niet op zijn minst door het voorgestelde stikstofbeleid. Dat is voor de rundveehouderij niet anders. Toch zien heel wat partijen ook op langere termijn een plaats voor onze sector in Vlaanderen. Joris Relaes interpreteert, vanuit de wetenschap, de verschillende cijfers die te pas en te onpas over de sector aangehaald worden. Hij licht ook toe hoe de sector zich in de toekomst kan bestendigen.

Dat de melkveesector nauw verbonden is met de zuivelindustrie, hoeft weinig uitleg. Deze schakel is dan ook cruciaal voor elke melkveehouder. Renaat Debergh licht toe hoe BCZ naar de PAS-problematiek kijkt. Daarnaast staat de zuivelindustrie dicht bij de consument. Hoe gaat die om met de maatschappelijke trends?

Voor meer info: Uitnodiging seminarie rundvee Agridagen

sizedseminarierundsveehouderij_-7637
49621153178_5cf1382c87_k

Seminarie pluimveehouderij: “Mag de kip nog kakelen?”

De genetica in de pluimveehouderij heeft de sector tot spectaculaire productie-efficiëntie gestuwd. Professor emeritus Eddy Decuypere heeft het gedurende zijn carrière van dichtbij meegemaakt. Wat is de impact van de huidige trends op efficiëntie, dierenwelzijn en milieu?

Hilko Ellen is al jaren intensief bezig rond de uitstoot van de pluimveehouderij. Hoe kijkt hij naar de Vlaamse PAS-ideeën? Kunnen we leren van het onderzoek uit Nederland? Ook de geurproblematiek is één van zijn onderzoeksdomeinen.

Voor meer info: Uitnodiging seminarie pluimvee Agridagen

Seminarie varkenshouderij: “Kunnen we het varken nog wassen?"

De varkenssector verkeert al geruime tijd in woelig vaarwater. De zwakke rendabiliteit baart veel ondernemers zorgen. Recentelijk kwam daar nog het PAS-verhaal bij. Tijdens deze periode werd ook de branche-organisatie voor de varkenshouderij opgericht: PORK.be. Filip Fontaine komt de doelstellingen van deze nieuwe organisatie toelichten.

Daarna organiseren we een interessant panelgesprek met twee landbouwers, Katrien D’Hooghe van BFA en Anneleen Vandewynckel (Fenavian). Daarbij wordt verder ingegaan op het betoog over PORK.be en wordt de actuele situatie van de varkenshouderij nader bekeken over de gehele keten.

Voor meer info: Uitnodiging seminarie varkens Agridagen

sizedSEMINARI VARKENSHOUDERIJ _-8147

Wij kijken er alvast naar uit om jullie in onze seminarieruimte te verwelkomen!

Schrijf je hier gratis in

Agridagen

Agridagen gaat door in het Weelde Depot, een nieuw evenementencomplex gelegen in het hart van een echte landbouwregio.

AgriBevents vzw

Kortrijksesteenweg 1144k
B-9051 Sint-Denijs-Westrem

Tel: 09 245 36 13
Fax: 09 245 36 11
info@agridagen.be

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze evenementen.