Eind januari besliste AgriBevents om de 4de editie van de vernieuwde Agridagen uit te stellen van maart naar 20 tot en met 22 mei. Sindsdien werd er achter de schermen hard gewerkt om de beurs vorm te geven. Met al meer dan 200 ingeschreven exposanten, 3 actuele sector-seminaries en 4 prijskampen lijkt de organisatie in dat opzet te slagen. Het aftellen naar een blij weerzien met de landbouwsector kan nu écht beginnen!

IMG_5251

Eerste landbouwbeurs in half jaar

AgriBevents dacht er in eerste instantie aan om de beurs meteen uit te stellen naar 2024, maar kwam in samenspraak met het overgrote deel van de exposanten op die beslissing terug.

“De organisatie van een landbouwevenement eind mei is nochtans niet vanzelfsprekend”, legt Voorzitter Georges Van Keerberghen uit. “Ook al zijn de meeste gewassen dan al geplant en gezaaid, het kan vooral voor rundveehouders nog druk zijn op het veld. Daarnaast moet je ook rekening houden met communies en tal van uitgestelde familiefeesten. Wij zijn er echter van overtuigd dat de behoefte aan sociaal contact na de coronacrisis groter is dan ooit. Agridagen is de eerste landbouwbeurs in meer dan een half jaar! Wij kijken er echt naar uit om alle landbouwers in Weelde Depot te verwelkomen.”

Positieve omgeving creëren

Intussen valt er veel te bespreken. De Vlaamse Regering zet met het stikstofakkoord de landbouwsector zwaar onder druk en verder baren de stijgende grondstofprijzen serieuze kopzorgen.

“Wij willen op de Agridagen in de eerste plaats een positieve omgeving creëren waar de bezoekers even hun zorgen opzij kunnen zetten. Kennismaken met nieuwe producten en diensten, netwerken met collega-landbouwers tussen pot en pint, genieten van de sfeer… daar draait het op de Agridagen om. Maar uiteraard zijn we niet blind voor de realiteit. Zowel tijdens de officiële opening als bij de sectorseminaries komt de PAS-problematiek zeker aan bod. Als beursorganisator zijn we heel erg begaan met de toekomst van de landbouwsector en leven we mee met alle getroffen landbouwers.”

sizedHal4_STANDEN-8541

Volwaardige editie

Intussen zijn al meer dan 200 exposanten ingeschreven voor deze speciale lente-editie van de Agridagen.

“We zijn fier dat we in deze omstandigheden een volwaardige beurs kunnen presenteren. Alle sectoren zijn ruim vertegenwoordigd. Daarnaast pakken we – in samenwerking met tal van gemotiveerde partners – opnieuw uit met een gevarieerd aanbod aan seminaries en prijskampen. Dit alles bewijst dat de Agridagen uitgegroeid zijn tot een vaste waarde op de beurskalender. Wij zijn alle exposanten bijzonder dankbaar voor hun engagement in deze aparte periode!”, besluit de Voorzitter.

sizedHal2_STANDEN-8196
sized_INKOM-1756