Jodoco

Standnummer:
4352

Jodoco is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve voedersupplementen en aanvullende diervoeders. De productie vindt plaats on site in Tienen en wordt verkocht in binnen- en buitenland aan veehouders en de mengvoederindustrie.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van allerlei grondstoffen waarvan natuurlijke betaine, afkomstig van suikerbieten, de belangrijkste is. De voordelen van deze grondstof zijn al langer gekend bij éénmagigen (varkens en pluimvee) maar sinds kort kennen we ook de meerwaarde voor rundvee. Met name de pensfermentatie heeft er baat bij.

Merken en producten

 • Rundvee:
  • Ruval® gamma: Ruval®, Ruval®boost, Ruval®plus & Ruval®max
   Ruval® is een vloeibaar, aanvullend diervoer dat gestandaardiseerd is en verrijkt met natuurlijke betaine. De betaine stimuleert de pensfermentatie en bevordert de gezondheid van de dieren. Afhankelijk van het rantsoen, is Ruval® aangevuld met organische zuren om het TMR te conserveren en/of pensenergie om een evenwichtig rantsoen te garanderen.
  • Acibet® G: is een rantsoenverbeteraar, verhoogt de opname en benutting van het (gemengde) rantsoen, stimuleert de leverwerking en verkort actief de negatieve energiebalans. Dit levert meer melk of melk met betere gehalten! Bovendien bevat Acibet® G natuurlijke betaine die de pensfermentatie en de microbiële eiwitsynthese stimuleert, en de gezondheid van de dieren bevordert.
  • Acibet® TMR: remt broei effectief. Gemengde rantsoenen en uitgekuilde ruwvoeders blijven dus langer vers en smakelijk waardoor ze beter worden opgenomen. Ook Acibet® TMR bevat natuurlijke betaine die de pensfermentatie en dus de microbiële eiwitsynthese stimuleert en de gezondheid van de dieren bevordert.
 • Pluimvee/Varkens:
  • Grovax: is een vloeibaar mengsel van natuurlijke bestanddelen die de darmgezondheid van éénmagigen verbeteren. Grovax stabiliseert en bevordert een gezonde darmflora wat de integriteit van de darmwand versterkt. De verschillende bestanddelen zorgen voor een geïntegreerde aanpak en versterken een breed scala van fysiologische en microbiologische processen in de darm. Door deze synergie wordt een optimale darmgezondheid gegarandeerd.
  • JodoPlume: is een bron van natuurlijke betaine, gecombineerd met organische zuren, en is toegestaan in de biologische veeteelt. Dit product is ontwikkeld voor drinkwater-toepassing bij éénmagigen. JodoPlume beschermt de darmepitheelcellen tegen osmotische stressfactoren zoals coccidiose, dysbacteriose en hitte, en vermindert zo de effecten van diarree bij varkens en natte mestproblematiek bij pluimvee. Natuurlijke betaine fungeert ook als methyldonor in het levermetabolisme. Dit beschermt de lever tegen vervetting en verbetert de vet- en energiehuishouding.
  • Multi-Mineralen Mix: is een vloeibaar aanvullend diervoeder voor pluimvee dat macro- en micromineralen bevat voor watersuppletie. De nutritionele functies van deze voedingsstoffen zijn talrijk en beïnvloeden botontwikkeling, ziekteresistentie en immuniteit. Bovendien verbeteren bij pluimvee de eischaalkwaliteit, de uitkomst van broedeieren, voetzooldermatitis en spronggewricht laesies. Bij zeugen wordt de Multi-Mineralen Mix ingezet om pootproblemen te verhelpen, de duurzaamheid van het beenwerk te versterken en om de vruchtbaarheid een extra boost te geven. Tot slot, gaan ze de nadelige effecten van stressoren op groei en voeropname tegen.